Fujifilm A170 image viewing problem

Discussion in 'Fuji (Fujifilm)' started by 5tevie, Jan 31, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 5tevie

    5tevie New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Guys,
    I am having problems viewing images taken with my camera.
    Here is what happens.
    I take the picture on a standard SD card.
    I put the SD card into a card reader and slot it into my Mac computer.
    I open the SD card >> open DCIM >> open FUJI and there I can see thumbnails of my pictures, exactly as I took them.
    But if I click on an individual thumbnail to open it, all I get is the top half inch of the image with the rest greyed out.
    This happens at all levels from 640 x 480 to the max possible.
    Any ideas?
    Cheers,
    Steve
     
  2. Andy Stanton

    Andy Stanton Super Moderator Super Moderator

    Messages:
    11,164
    Likes Received:
    48
    Trophy Points:
    48
    There could be a problem with the camera or the SD card. I'd try out a new SD card first to see if that resolves the problem. If the problem persists it could be the camera that's at fault, in which case I'd contact Fuji to see if they have any recommendations.
     
  3. 5tevie

    5tevie New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK, Cancel that.
    I bet it wasn't 5 minutes after posting my problem that the answer came to me. Or at least, a possible answer.
    The SD card that I was using had not been formatted for this particular camera.
    I formatted it, took some more snaps and it now works perfectly.
    Cheers,
    Steve
     
  4. Andy Stanton

    Andy Stanton Super Moderator Super Moderator

    Messages:
    11,164
    Likes Received:
    48
    Trophy Points:
    48
    Great. I had a feeling it was the card that was the problem (actually the formatting of the card).
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page