Night photos

Discussion in 'Fuji (Fujifilm)' started by Commodore, Jan 4, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Commodore

    Commodore New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Last edited: Jan 4, 2014
  2. Andy Stanton

    Andy Stanton Super Moderator Super Moderator

    Messages:
    11,164
    Likes Received:
    48
    Trophy Points:
    48
    The blueness in the image looks very odd. Usually when an image has an inappropriate sheen (blue, yellow, brown) the problem relates to the white balance setting. In your case I see by the image's EXIF data that white balance was set to auto. Have any of your other pictures displayed that blue sheen? If so you might have a problem with your camera's auto white balance.
     
    jacob.494 likes this.
  3. Commodore

    Commodore New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  4. Andy Stanton

    Andy Stanton Super Moderator Super Moderator

    Messages:
    11,164
    Likes Received:
    48
    Trophy Points:
    48
    Your pictures were taken with an ISO of 6400. With such a high ISO you're bound to get some digital noise and/or smearing. To be able to use a lower ISO you'll need to shoot at a slower shutter speed. Your XE-1 has a minimum shutter speed of 30 seconds. If your camera is mounted on a tripod you'll be able to take a good looking low light picture with a lower ISO - maybe 3200 or 1600 - if you reduce the shutter speed to 10, 20 or 30 seconds. Try it out and see what combination of ISO and shutter speed works best.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page